Bataryalı elektrikli otomobilin diğer avantajları arasında vergi indirimleri de yer alır. Elektrikli otomobilinizi kendi evinizin konforunda rahatlıkla şarj etmek için kendi wallbox cihazınızı kullanın. Kendi şarj istasyonunuza sahip olarak zamandan tasarruf edebilir ve elektrikli otomobilinizi güvenle evinizde şarj edebilirsiniz.
Bu otomobillerda geleneksel fosil yakıt sistemi ile elektrikli motor bir arada bulunur. HEV, yüzde yüz elektrikli bir otomobile göre daha küçük bir bataryaya sahiptir. Bu nedenle elektrik enerjisini genellikle daha düşük hızlarda hareket ederken kullanabilir. Yine de sadece fosil yakıt tüketen otomobillere göre daha tasarruflu ve çevrecidir. Elektrikli otomobillerimiz modern sürüş tarzını verimli teknolojilerle bir araya getiriyor.
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİNİZ İÇİN SORUNSUZ ŞARJ İŞLEMİ.
Plug-in hibrit elektrikli araçlar olarak da ifade edilen bu tür, EV’ler ile HEV’lerin bir kombinasyonu olarak düşünülebilir. PHEV’ler hem benzin hem de pil gücüyle çalışacak şekilde üretilmekteler. En önemli nokta ise aracın gücünü, fişle şarj edilen pilinden alması.
- Bataryalı elektrikli otomobilin diğer avantajları arasında vergi indirimleri de yer alır.
- Aynı zamanda ev dışı şarj altyapısı da büyük bir hızla genişliyor.
- Hibrit gibi pek çok PHEV de sürüş esnasında büyük ölçüde frenlemede olmak üzere kendini biraz şarj edebiliyor.
- Hibritler tipik olarak aynı benzin miktarıyla standart bir benzinli araçtan iki kata kadar daha mesafe kat ettiklerini öne sürüyor.
- BMW i Serisi elektrikli modellerle geleceğin mobilitesini keşfedin.
- HEV, MHEV, PHEV ve BEV gibi isimlendirmeler de daha çok işte bu geçişle ilgili.
- Çerezleri kullanmamız için izninizi yönetme aracımız geçici olarak çevrimdışı.
- Yine de sadece fosil yakıt tüketen otomobillere göre daha tasarruflu ve çevrecidir.
- FCEV, İngilizce “fuel cell electric vehicle” yani “yakıt hücreli” otomobildir.
- Söz konusu elektrikli araçlar olduğunda hiç kimse yokken sahnede sadece hibritler vardı!
- Elektrikli araçlar tüketilen enerjinin bir miktarını geri kazanabilir.
Otomobilde yer alan şarja göre optimize edilmiş rota planlayıcı ihtiyaçlarınıza uygun olarak rotanız üzerindeki en iyi ve en hızlı şarj seçeneklerini otomatik olarak buluyor. Aynı zamanda öngörülü ve istikrarlı bir sürüş tarzı da elektrikli otomobilinizin menzilini daha da artırıyor. Üstelik BYD, Blade Batarya teknolojisi sayesinde kullanıcılarına hem uzun ömürlü hem de farklı modelleri ile 570 km’ye varan sürüş menzilleri vadediyor. BYD ATTO 3de DC hızlı şarj istasyonlarında yüzde 30’dan yüzde 80 doluluk oranına sadece 29 dakikada ulaşabiliyor. BYD ailesinin yeni üyesi şarj edilebilir hibrit BYD SEAL U DM-i da yakında Türkiye’de olacak. Bir elektrikli otomobil tamamen yeni ve heyecan verici bir sürüş deneyimi sunar.
HEV, MHEV, PHEV ve BEV gibi isimlendirmeler de daha çok işte bu geçişle ilgili. Söz konusu elektrikli araçlar olduğunda hiç kimse yokken sahnede sadece hibritler vardı! Ancak araştırmalar otomobillerin günde ortalama 70 km’den bile daha az kullanıldığını gösteriyor. Yani elektrikli otomobiller zannedildiğinden çok daha az sıklıkta şarj edilmeyi gerektiriyor. Bloomberg’e göre tamamen pille çalışan EV’ler artık ABD’deki yeni araba satışlarının yüzde 5’ini oluşturuyor.
Daha yüksek batarya kapasitesine sahip araçların menzili daha uzun olur. Sportif ve hızlı kullanım, sürüş modu, rota, yüksek ve düşük hava koşulları, klima, koltuk ısıtma gibi enerji kullanan ekipmanlar ve lastik basıncı menzilin değişmesini sağlayan unsurlar. Daha düşük veya daha yüksek bir şarj mümkündür ancak bataryanızın kullanım ömrünün optimize edilmesi için %10 ile 80 aralığında şarj edilmesi tavsiye edilir. Yalnızca şarj hedefini otomobilinizin menüsünden %80 olarak ayarlamanız yeterlidir, gerisini otomobilinize bırakabilirsiniz. %80 şarj hedefiyle günlük yolculuklarınızın tümünü gerçekleştirebilirsiniz.
Dört farklı güç seviyesine sahip.
- Sürüş tarzı açısından şimdiye kadarki en önemli etken ise tercih ettiğiniz otoyolun hızıdır.
- En önemli nokta ise aracın gücünü, fişle şarj edilen pilinden alması.
- Size uygun tamamen elektrikli BMW modelinizi seçerek, eşsiz sürüş keyfini yaşarken, sürdürülebilir bir geleceğe öncülük edin.
- Arabaya tekrar gaz verildiğinde içten yanmalı motor yeniden devreye giriyor.
- Bazıları özellikle pille çalışırken hibrit olarak bilinen bir kısmı da akaryakıt ve pilin kombinasyonuyla hareket etmekte.
- Kısa yolculuklarda veya şehir içinde dolaşırken artık otomobilinizi emisyonsuz ve neredeyse sessiz şekilde kullanabilirsiniz.
- Ancak şarj istasyonlarının sayısı global çapta hala sınırlı diyebileceğimiz bir seviyede.
- Size uygun tamamen elektrikli BMW modelinizi seçerek, eşsiz sürüş keyfini yaşarken sürdürülebilir bir geleceğe öncülük edin.
- BYD’nin şarj edilebilir modeli BYD DM-i sayesinde, dual mode teknolojisini kullanarak otomobilinizi hem bir elektrikli otomobil hem de içten yanmalı bir otomobil olarak dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
- Şehir dışı ve uzun mesafe kullanımlarınızda benzinli motordan yararlanarak 1000km’yi aşan menzillere sahip olabilirsiniz.
Daha fazla menzile ihtiyacınız olduğunda daha yüksek bir şarj hedefi belirleyebilirsiniz. MHEV modelleri, prizle doğrudan şarj edilebilir bataryalara sahip değildir. Söz konusu modeller “rejeneratif fren” diye bilinen, frenleme sırasında elektrik üretilmesini sağlayan bir sisteme sahiptir. Daha büyük bir bataryaya sahip PHEV tipinde ise bataryalar prize takılarak şarj edilebilir.
Şimdi BMW Dilediğiniz Yerde ile dilediğiniz yerde ve zamanda yetkili satıcılarımızı ziyaret etmeden test sürüşü gerçekleştirebilirsiniz. Test sürüşü yapmak istediğiniz modeli seçin, sizin için uygun bir tarih ve saat aralığını belirleyin ve randevunuzu kolayca alın. İç mekanda, logo yerine “SKODA” harflerinin yer aldığı yeni bir direksiyon simidi bulunuyor. 13 inçlik dokunmatik ekran ve gösterge ekranı standart olarak sunulurken, artırılmış gerçeklik destekli head-up göstergesi opsiyon olarak bırakılmış. İlgilendiğiniz BMW modelleri, kampanyaları ve tüm merak ettikleriniz için BMW Canlı Destek yanınızda. Görüşmenizi bir temsilci ile sesli, yazılı ve hatta görüntülü olarak gerçekleştirebilirsiniz.
Elektrikli otomobil nedir?
- BYD’nin şarj edilebilir modeli BYD DM-i sayesinde, dual mode teknolojisini kullanarak otomobilinizi hem bir elektrikli otomobil hem de içten yanmalı bir otomobil olarak dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
- Yani enerjiyi araç içinde dönüştürmeye gerek kalmadan doğrudan bataryalara yönlendirir.
- Kafa karıştırıcı bir biçimde BEV olarak da adlandırılan EV’ler, akaryakıtı itme gücüne dönüştüren içten yanmalı bir motor bulundurmuyorlar.
- Paralel hibrit otomobillere elektrik motoru, fosil yakıtlı motora güç sağlarken; diğerinde asıl güç kaynağı elektrik motorudur ve fosil yakıtla çalışan motor bu asıl güç kaynağına güç verir.
- Elbette standart bir ev priziyle şarj istasyonu kadar hızlı bir biçimde aracı şarj etmeniz mümkün değil ancak gece boyunca ya da mesai boyunca aracı şarj etmek için standart prizler oldukça kullanışlı.
- Bu nedenle elektrik enerjisini genellikle daha düşük hızlarda hareket ederken kullanabilir.
- Bu nedenle, çerez kullanımına izin vermenizi gerektiren bazı işlevler eksik olabilir.
- Ancak sıcaklığın etkisi optimize edilmiş kullanım stratejileriyle en aza indirilir.
- Kısa yolculuklarda veya şehir içinde dolaşırken artık otomobilinizi emisyonsuz ve neredeyse sessiz şekilde kullanabilirsiniz.
- Yolculuk sırasında otomobilinizi şarj etmeye ihtiyacınız varsa BMW elektrikli otomobiliniz bir DC şarj istasyonuna girdiğinizde varış noktası gibi ön koşullandırılır[1].
- Şehir dışı ve uzun mesafe kullanımlarınızda benzinli motordan yararlanarak 1000km’yi aşan menzillere sahip olabilirsiniz.
- Hiç şüphesiz bu cep telefonunuzla da deneyimlediğiniz bir etkendir, onun da kapasitesi çok düşük sıcaklıklarda sınırlıdır.
Rakipleri arasında Kia EV3, Renault Scenic Electric, Hyundai Kona Electric ve Ford Explorer https://irfanbereketi.com/ yer alıyor. Elroq’u temel alan VW, Audi veya Cupra modellerinin üretilip üretilmeyeceği ise belirsiz. Bohemyalı şirketin “Modern Solid” tasarım dilini 4.49 metrelik gövdesinde taşıyan yeni SUV, 2.77 metre aks mesafesine sahip. Arka kısım genel olarak Karoq ve Enyaq modellerini anımsatırken, ön yüzünde Skoda’nın yepyeni tasarım çizgilerini görüyoruz. Geleneksel ızgaranın yerini minimalist bir ışık imzası, markanın efsanevi logosunun yerini ise “SKODA” yazısı kapmış. Skoda’nın üçüncü elektrikli modeli olan ve rekabetin iyice kızıştığı C segmentinin tam ortasında konumlandırdığı Elroq, Karoq benzeri boyutları ve dört farklı motor seçeneği ile tanıtıldı.
Bu şehir içinde CO2 emisyonunuzu ve gürültü seviyesini azaltmanıza yardımcı olurken aynı zamanda çevre bilinci içeren bir mobiliteye yönelik örnek oluşturmanızı sağlıyor. E-mobilitenin çevremizi nasıl etkilediğine dair daha fazla bilgi edinin. FCEV, İngilizce “fuel cell electric vehicle” yani “yakıt hücreli” otomobildir. Ancak yakıt hücresi motoru, sıkıştırılmış hidrojenin oksijenle temasıyla elektrik üretir ve bu enerji bataryaya ulaşır. Enerjinin kaynağı hidrojen olsa da otomobil kendi ürettiği elektrikle çalıştığı için bu otomobiller da elektrikli otomobil sınıfında yer alır. Hibritler tipik olarak aynı benzin miktarıyla standart bir benzinli araçtan iki kata kadar daha mesafe kat ettiklerini öne sürüyor.
Başlangıçtan itibaren kesintisiz bir hızlanma sunan maksimum tork sayesinde elektriğin olağanüstü dinamiğini deneyimlersiniz. Aynı zamanda neredeyse sessiz elektrikli motor size yeni ve rahat bir sürüş deneyimi sağlar. Neredeyse sessiz ve bu sayede çevreyi korumak için elinden gelenin en iyisini yapar.
Genel olarak, aerodinamik avantajları düşünülerek tasarlanan çizgiler görüyoruz. Skoda, aynaların ana hatları ve bataryanın ihtiyaçlarına (soğutma ve ısıtma) göre açılıp kapanan ön soğutma sistemi gibi detaylar sayesinde 0.26 Cd hava sürtünmesi yakalamayı başarmış. Yani AC şarjda elektriği bataryanın depolayabileceği hale getiren araç içi şarj sistemi iken DC şarjda bu dönüşümü şarj istasyonu gerçekleştiriyor. DC şarj cihazları, 50 kW ile başlayıp 400 kW’ye kadar çıkan hızlarda şarj sağlayabiliyor.
Kafa karıştırıcı bir biçimde BEV olarak da adlandırılan EV’ler, akaryakıtı itme gücüne dönüştüren içten yanmalı bir motor bulundurmuyorlar. Bunun yerine EV olarak sınıflandırılan elektrikli araçlar sadece bir ya da birkaç büyük pil vasıtasıyla çalışıyor. Hibrit otomobiller ayrıca iki motorun eş zamanlı çalıştığı “paralel” ve iki motorun gücünün birbirinden ayrı çalıştığı “seri” hibrit otomobiller olarak da ayrılır. Paralel hibrit otomobillere elektrik motoru, fosil yakıtlı motora güç sağlarken; diğerinde asıl güç kaynağı elektrik motorudur ve fosil yakıtla çalışan motor bu asıl güç kaynağına güç verir. Her iki sistemin karışımından da “seri-paralel hibrit otomobiller” oluşur. PHEV de İngilizce “plug-in hybrid vehicle” yani ” şarj edilebilir hibrit otomobil” kelimelerinin kısaltması.
Bu sınıftaki otomobiller, akaryakıtla çalışan motorlara en düşük elektrik enerjisi desteği sunan otomobillerdir. Bu otomobillerde elektrik enerjisi, geleneksel motoru çalıştırmak ve hareket halindeyken motoru desteklemek, hız kazandırmak için vardır. Bu modeller “48 voltluk hibrit” olarak da bilinir çünkü bataryalarının gücü ve kapasitesi oldukça küçüktür. Bilindiği gibi elektrikli otomobil devrimi, akaryakıtla çalışan otomobillerin dönüşümü ile başladı.